“Galerija na otvorenom” – likovna kolonija

Projekt “Galerija na otvorenom” postavljen je kao radionica za vizualne likovne umjetnike i umjetnice, vođen idejom ostavljanja tragova u prostoru. Ovaj inovativni projekt proizlazi iz istraživanja koje provodi Nikola Macura u polju umjetničke i vajarske prakse, istražujući odnose između umjetnosti, društva, politike i ekonomije.

U ovom slučaju, odabrana lokacija je naselje Golubić u Hrvatskoj, koje će ugostiti umjetnike i umjetnice različitih poetika i stavova. Pozvani su da ostave vlastiti trag na ovom prostoru kroz raznovrsne umjetničke intervencije. Umjetnici i umjetnice su na sebi svojstven način intervenirali u seoskom eksterijeru, postavljajući instalacije, skulpture i murale.

Lokacije na kojima su umjetnici postavili svoje radove bit će označene na karti sela, omogućujući posjetiteljima galerije-sela da lakše pronađu rad određenog autora ili autorice i prate čitavu postavku. Ideja je da kroz ovu radionicu prođe veći broj umjetnika iz Hrvatske, Srbije i drugih zemalja regije, čime se fundus radova kontinuirano uvećava.

Umjetnici i umjetnice koji sudjeluju u projektu su:

  • Dario Smetiško
  • Mirjana Blagojev
  • Ana Shaub
  • Nikola Macura
  • Elizabeta Perić

Selektor i koordinator projekta je Nikola Macura, a fotografije dokumentira Kristina Macura.

Poročitajte još