“Identiteti” likovna kolonija

Dana 24. kolovoza 2014. godine u Golubiću (Obrovačkom), Hrvatska, otvorena je umjetnička izložba pod nazivom “Identiteti”. Ova izložba okupila je autore iz Hrvatske i Srbije, među kojima su profesori i asistenti s Umjetničke akademije u Osijeku i Akademije umjetnosti u Novom Sadu. Izložba je posvećena istraživanju i prikazivanju raznolikosti identiteta kroz umjetničke radove.

Na izložbi su svoja djela predstavili: Goran Despotovski, Vladimir Frelih, Ana Petrović, Sonja Radaković i Vlado Rančić. Svaki od ovih umjetnika donio je svoj jedinstveni pogled na temu identiteta, kroz različite medije i umjetničke izraze.

Na svečanom otvaranju izložbe, okupljenima su se obratili Goran Despotovski i Vladimir Frelih. Njihovi govori istaknuli su važnost umjetničkog dijaloga između Hrvatske i Srbije, te su naglasili ulogu umjetnosti u razumijevanju i premošćivanju kulturnih razlika. Otvorenje je privuklo i lokalnu zajednicu, koji su imali priliku uživati u izvanrednim umjetničkim djelima i razmjenjivati ideje s autorima.

Izložba “Identiteti” predstavlja značajan doprinos kulturnoj sceni, potičući suradnju i razumijevanje među umjetnicima iz različitih sredina, te obogaćujući kulturni život regije.

Poročitajte još